Kuća prirode „Kotač“ obuhvaća prostranstvo, tajnovitost, jedinstvenost i raznolikost Gorskog kotara na jednoj lokaciji. To je mjesto na kojem možete upoznati ljepote i darove prirode stopljene u neke od najdelikatesnijih proizvoda Hrvatske. Stoga, putujete li Gorskim kotarom i želite li otkriti njegovu sâmu srž, posjetite nas i doživite jedinstveno iskustvo u obliku okusa, mirisa i ugodnog ambijenta.

Kuća prirode je projekt kojeg je još 1996. pokrenuo Vid Arbanas, a koja je svoja vrata otvorila 03.09.2011. Riječ je o objektu površine 115 četvornih metara u kojem se prvenstveno odvija proizvodnja autohtonih likera od raznog bilja koji se, u sklopu kušaonice, mogu i degustirati. Tijekom cijele godine nudi se i stalni izložbeni prostor uglavnom vezan uz povijest Lujzinske ceste, 200 godina stare prometnice koja povezuje Rijeku i Karlovac i koja je za područje Gorskog kotara predstavljala jedan od ključnih čimbenika razvoja.

Uz izložbe, svaki posjetitelj može razgledati prostor u kojem se proizvode likeri, kao i onaj u potkrovlju gdje se suše gorske trave i bilje za njihovo spravljanje. Cijeli doživljaj je popraćen zanimljivom pričom o povijesti Gorskog kotara, ali i upoznavanjem s kulturom pijenja alkoholnih pića s kojom mnogi od nas nažalost nisu upoznati.

Posjetite nas u Kući prirode „Kotač“, obogatite svoja iskustva i znanje, darujte svojem nepcu nezaboravan doživljaj i stvorite uspomenu o kojoj ćete pričati mnogima.